انواع پروژکتور و کاربردهای آن

انواع پروژکتور

انواع پروژکتور ها را بر اساس ویژگی نمایش آن می توان در سه دسته طبقه بندی کرد:

  • لامپ پرتو کاتدی (CRT)
  • صفحه نمایش کریستال مایع (LCD)
  • پردازش نور دیجیتال (DLP)

لامپ پرتو کاتدی  (CRT)

یک ویدئو پروژکتور CRT در واقع یک دستگاه پروژکتور ویدیویی است. از یک لوله اشعه کاتدی ریز که دارای روشنایی بالایی برای تولید تصویر است، استفاده می کند. یک لنز جلوی نمای CRT قرار داده شده تا تصویر را متمرکز کرده و آن را روی یک صفحه نمایش بزرگ نشان بدهد.

یک ویدئو پروژکتور CRT توسط لنزهای خود بر روی تصویر یا ویدیو متمرکز می شود تا آن را بر روی صفحه نمایش نشان دهد. این تصاویر با کمک سه لوله رنگی CRT جداگانه (قرمز ، سبز و آبی) پردازش می شوند.

ویدیو پروژکتورهای CRT قابل حمل نیستند زیرا از نظر اندازه و وزن بسیار سنگین هستند. مصرف برق آن ها نیز به دلیل سه تفنگ نوری زیاد است. در مرحله اولیه، ممکن است تنظیم یک پروژکتور CRT دشوار و مشکل باشد، اما کاربران می گویند که یک پروژکتور CRT کیفیت تصویر درخشان و برجسته ای دارد. کاربران معتقدند این پروژکتورها از فن آوری های جدیدتری استفاده می کنند و سازگار با پیشرفت های روز دنیا هستند.

 

پروژکتور CRT

صفحه نمایش کریستال مایع  (LCD)

معنی صفحه نمایش کریستال مایع تقریباً از نام آن مشخص است. کلمه LCD شبیه به دو حالت ماده است: مایع و جامد.  نمایشگر کریستال مایع همانطور که از نام آن مشخص است از کریستال مایع برای تصویربرداری از تصویر یا شی استفاده می کند.
این نوع پنل نمایش ها معمولاً در رایانه، لپ تاپ، تلویزیون، بازی های ویدئویی قابل حمل و تلفن های همراه استفاده می شود. پنل نمایش در فن آوری LCD نسبت به فناوری CRT بسیار نازک تر است.

پردازش نور دیجیتال (DLP)

پردازش نور دیجیتال(DLP) ، یک نوآوری ویدیویی است که توسط Texas Instrument ساخته شده است و برای دستگاه های پروژکتور جلو و عقب استفاده می شود. DLP  در هر دو حالت پروژکشن از پشت و جلو استفاده می شود. البته این نوع پروژکشن بیشتر برای نشان دادن تصویر از پشت در تلویزیون ها کاربرد دارد. از این نوع پروژکشن همچنین در پروژکتورهای نمایش از جلو برای فضاهای در نظر گرفته شده در سازمان ها و کلاس های درس استفاده می شود.

DLP در دو ساختار قابل توجه یعنی ۱ تراشه DLP و ۳ تراشه DLP ارائه می شود.. پردازش نور دیجیتال باعث می شود تا از آینه های میکرو به نام دستگاه دیجیتال میکرو آینه استفاده شود تا نور و سایه روشن روی صفحه نمایش منعکس شود.  این آینه های میکرو در یک تراشه نیمه هادی قرار دارند و کوچک هستند. بیشتر تراشه های DLP توسط Texas Instrument ساخته می شوند.

در این بخش سعی کردیم تا شما را با انواع پروژکتور ها آشنا کنیم، همراه ما باشید تا در بخش های بعد به کاربرد ها و معایب پروزکتور ها بپردازیم.

 

کاربرد پروژکتور

کاربردهای ویدئو پروژکتور شامل موارد زیر است:

  • کلاس های درس

پروژکتورها برای توصیف موضوع در فضای درسی استفاده می شوند. با کمک یک ویدئو پروژکتور، مشاهده فیلم ها یا تصاویر لذت بخش تر می شوند و کودکان می توانند به راحتی با سرگرمی، درس را یاد بگیرند. علاوه بر این، می توانیم به راحتی تصویر را زوم یا بزرگنمایی کنیم تا دید را بهتر کرده و نقاط جزئی را بررسی کنیم.

  • ساز مان ها و شرکت ها

پروژکتورها در شرکت ها و موسسات برای تشکیل جلسه، ارائه پرزنتیشن و کنفرانس استفاده می شوند.

  • خانه

از دیتا پروژکتور ها حتی به عنوان سینمای خانگی استفاده می شود که به شما امکان می دهد فیلم یا هر سریالی را روی یک صفحه نمایش گسترده با صدا و تصویر درجه یک خوب ببینید و احساس کنید که در حال مشاهده تصاویر به صورت زنده هستید.

معایب پروژکتور

معایب پروژکتورها عبارتند از:

  • برای استفاده از پروژکتور، اغلب اتاق باید تاریک باشد.
  • نیاز به تعمیر و نگهداری در فواصل منظم دارد.
  • هزینه نصب در بعضی موارد می تواند بیشتر باشد که بستگی به نحوه نصب آن دارد.

منبع: وبسایت شرکت مهندسی نواوران تحقیق

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع  پروژکتور ها، مزایا و معایب آن می توانید مقالات زیر را مطالعه کنید:

با ویدئو پروژکتور و انواع آن آشنا شوید
با انواع ویدئو پروژکتور آشنا شوید
۵ ویژگی ویدئو پروژکتور ها که آن ها را فراگیر کرده اند